Over ons

Wie zijn wij?

 

Gloriepoort was aanvankelijk een soaking en revival centrum, en is onlangs "kerk" geworden, waar soaking en revival nog steeds deel van uitmaken. Gloriepoort werd opgericht door Danny en Ilse Cassimon-Desaeger. Als soaking center zijn we officiëel deel van het Soaking Prayer Network van Catch The Fire Ministries, Toronto. Onze bediening maakt ook deel uit van Partners in Harvest (Toronto), en van Fatherheart World (James en Denise Jordan).

 

Zoals velen in Vlaanderen zijn wij katholiek opgevoed. Als jong-volwassenen gingen wij op zoek binnen de katholieke kerk naar God, naar “leven met Hem”. Wij kwamen bij de Jezuïeten terecht. Daar leerden we de Bijbel lezen en tot ons laten spreken. We leerden Jezus beter kennen en Hij werd ons grote voorbeeld. Hem wilden we echt helemaal volgen. We zetten ons in voor de zwakkeren in de samenleving, voor “sociale rechtvaardigheid”. Deze spiritualiteit was een hele openbaring, maar soms was het ook erg teleurstellend. We wilden ons inzetten, we wilden liefhebben,… allemaal zoals Jezus, maar zo vaak lukte het niet.


God bracht ons christenen op ons pad, die relatie hadden met God, die de Heilige Geest kenden. We ontdekten dat we het niet allemaal op eigen kracht moesten doen, maar dat overgave aan Hem ook gepaard gaat met ontvangen van Hem, en worden zoals Hij.


Na heel wat jaren gevoed en geliefd te zijn in een christen-kerk, zei God dat we moesten loslaten om verder te kunnen groeien naar Hem toe. Hij gaf ons ook de opdracht om een soaking-centrum te beginnen. We begonnen met soaking met kinderen. Al snel startten we ook met een groep volwassenen. Na enkele maanden begon God ons buitenlandse sprekers op onze weg te brengen.

Aanvankelijk deden we één keer per maand een soaking-avond, en nodigden we één keer per maand een spreker uit. Daarnaast hadden we 2 keer per maand huissamenkomsten. God spoorde ons aan om die dingen samen te brengen en een meer "gewone kerk" te worden. Ons hart gaat nog steeds uit naar soaking, en we nodigen nog steeds sprekers uit, maar we komen nu wekelijks samen op een vast moment (zaterdag om 18.30u). Als kerk is het ons hoofddoel mensen in een intiemere relatie met de Vader te brengen.

Wat ging er aan vooraf

Wat doen we concreet?

Nieuws

Lopen met God

October 3, 2016

Anderhalf jaar hebben we met een heel team hieraan gewerkt, en eindelijk is het klaar: een Christelijk start to run-programma. Het is een programma da...

Wekelijkse samenkomsten

September 26, 2012

“Zie, ik maak alle dingen nieuw”(Openb.21,5)


“Hemelse Papa, ik wil een aankondiging doen van de nieuwigheden in Gloriepoort. Hoe zullen we dat...

De Schuilplaats

August 25, 2012

De Nederlandse vertaling van "The secret place" van William Dupley is uitgekomen en bij ons te verkrijgen voor 15 euro (+verzendingskosten). Het is...

Fatherheart World en Partners in Harvest

January 20, 2010

Als organisatie hebben we ons aangesloten bij twee grotere Christelijke organisaties, namelijk Fatherheart World, en Partners in Harvest. Fatherhear...

Please reload

Designed by Roots & WingsAll information on this site is copyright © Gloriepoort.

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now